Starigrad Paklenica

O Starigradu

Starigrad je središte Pakleničke rivijere; nastao je na temeljima drevnog antičkog grada Argyruntuma. Danas je to sve poznatije turističko mjesto s nešto više od tisuću stanovnika koji su svoj tradicionalni način života na obroncima Velebita prije pola stoljeća zamijenili životom uz more. Zbog blizine i dostupnosti planine, posebice atraktivnog kanjona Velika Paklenica, Starigrad nije samo ugodno ljetovalište, već i tradicionalno okupljalište planinara i alpinista, pustolova i znanstvenika te svih ljubitelja prirode koji dolaze uživati u ljepotama Paklenice i Velebita. Dok uživate u kristalno čistom moru, pogled Vam zastaje na veličanstvenim kanjonima Velika i Mala Paklenica duboko usječenima u planinu Velebit iznad Vas. I ne slutite da su upravo oni zaslužni za iznenađujuću raskoš prirodnih šljunkovitih plaža na Rivijeri Paklenica.

Položaj Hotela Barba

Hotel Barba i sam Starigrad Paklenica na idealnoj su poziciji za sve one koji tijekom godišnjeg odmora žele i što više toga vidjeti.
U neposrednoj blizini Starigrada i samog Hotela Barba nalazi se 5 od ukupno 8 hrvatskih nacionalnih parkova (Paklenica, Kornati, Krka, Plitvička jezera, Sjeverni Velebit), te čak 3 parka prirode (Velebit, Telaščica, Vransko jezero).
Paklenica je jedna od najpoznatijih hrvatskih planinarskih destinacija, ali i diljem Europe poznata po idealnim stijenama za slobodno penjanje. Ulaz u Nacionalni park udaljen je svega 2 km od Hotela Barba.
Kornati su najljepši dio Jadrana, i za vas možemo organizirati njihovo razgledavanje s isplovljavanjem broda iz samog Starigrada i sidrenjem u jednoj od najljepših uvala na Jadranu, uvali Telaščica koja je okružena s 13 otoka i otočića, a sadrži i šest otočića unutar same uvale.
Slapovi Krke su udaljeni svega sat vremena vožnje od Hotela Barba. Rijeka Krka sa svojih sedam sedrenih slapišta je prirodni i krški fenomen iznimne ljepote, a možete posjetiti i industrijski spomenik Hidroelektranu Krka koja je izgrađena i započela s radom 1895.godine, samo dva dana poslije Tesline hidroelektrane na slapovima Nijagare.
Biser hrvatske unutrašnjosti, Plitvička jezera, udaljena su sat i pol vožnje od Hotela Barba. Posjetite najveći slap u Hrvatskoj i predivna, nedirnuta jezera neizmjerne ljepote.
Biti u Starigradu, a ne posjetiti ušće Zrmanje ili se ne okušati u veslanju Zrmanjom bila bi velika šteta. Ako niste spremni na veslanje, jednostavno uživajte u plovidbi od ušća pa sve do Obrovca (12 km) kroz predivni kanjon modrozelenom rijekom.
Bila bi šteta i neprošetati gradom Zadrom, vidjeti Pozdrav suncu ili uživati u smiraju dana uz Morske orgulje; ili ne posjetiti sat vremena udaljeni Šibenik, vidjeti tvrđavu Svetog Nikole ili katedralu Svetog Jakova.
Na malo više od pola sata od Hotela Barba i stari je grad Nin, mjesto krunidbe hrvatskih kraljeva, a posebnost je i spomenik biskupa Grgura Ninskog, rad znamenita kipara Ivana Meštrovića. Grgur prema vjerovanju ispunjava želje onima koji mu dotaknu palac…Trebate se u to uvjeriti…
Samo malo dalje od Nina otok je Pag sa poznatim Muzejom soli i mogućnošću razgledanja Sirane Gligora koja proizvodi najbolji ovčji sir na svijetu.
Za vaše najmlađe preporučamo pak hrvatsku verziju Gardalanda, Fun Park Mirnovec u Biogradu na moru, svega sat vremena od Hotela Barba.

  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover

Ulica dr.Franje Tuđmana 41
23424 Starigrad Paklenica
Tel. 00385 23 661 337
info@hotelbarba.com

Prirodne ljepote kraja

Gradovi i mjesta

Partneri