Starigrad Paklenica

O Starigradu

Starigrad je središte Pakleničke rivijere; nastao je na temeljima drevnog antičkog grada Argyruntuma. Danas je to sve poznatije turističko mjesto s nešto više od tisuću stanovnika koji su svoj tradicionalni način života na obroncima Velebita prije pola stoljeća zamijenili životom uz more. Zbog blizine i dostupnosti planine, posebice atraktivnog kanjona Velika Paklenica, Starigrad nije samo ugodno ljetovalište, već i tradicionalno okupljalište planinara i alpinista, pustolova i znanstvenika te svih ljubitelja prirode koji dolaze uživati u ljepotama Paklenice i Velebita. Dok uživate u kristalno čistom moru, pogled Vam zastaje na veličanstvenim kanjonima Velika i Mala Paklenica duboko usječenima u planinu Velebit iznad Vas. I ne slutite da su upravo oni zaslužni za iznenađujuću raskoš prirodnih šljunkovitih plaža na Rivijeri Paklenica.

Položaj Hotela Barba

Hotel Barba i sam Starigrad Paklenica na idealnoj su poziciji za sve one koji tijekom godišnjeg odmora žele i što više toga vidjeti.
U neposrednoj blizini Starigrada i samog Hotela Barba nalazi se 5 od ukupno 8 hrvatskih nacionalnih parkova (Paklenica, Kornati, Krka, Plitvička jezera, Sjeverni Velebit), te čak 3 parka prirode (Velebit, Telaščica, Vransko jezero).
Paklenica je jedna od najpoznatijih hrvatskih planinarskih destinacija, ali i diljem Europe poznata po idealnim stijenama za slobodno penjanje. Ulaz u Nacionalni park udaljen je svega 2 km od Hotela Barba.
Kornati su najljepši dio Jadrana, i za vas možemo organizirati njihovo razgledavanje s isplovljavanjem broda iz samog Starigrada i sidrenjem u jednoj od najljepših uvala na Jadranu, uvali Telaščica koja je okružena s 13 otoka i otočića, a sadrži i šest otočića unutar same uvale.
Slapovi Krke su udaljeni svega sat vremena vožnje od Hotela Barba. Rijeka Krka sa svojih sedam sedrenih slapišta je prirodni i krški fenomen iznimne ljepote, a možete posjetiti i industrijski spomenik Hidroelektranu Krka koja je izgrađena i započela s radom 1895.godine, samo dva dana poslije Tesline hidroelektrane na slapovima Nijagare.
Biser hrvatske unutrašnjosti, Plitvička jezera, udaljena su sat i pol vožnje od Hotela Barba. Posjetite najveći slap u Hrvatskoj i predivna, nedirnuta jezera neizmjerne ljepote.
Biti u Starigradu, a ne posjetiti ušće Zrmanje ili se ne okušati u veslanju Zrmanjom bila bi velika šteta. Ako niste spremni na veslanje, jednostavno uživajte u plovidbi od ušća pa sve do Obrovca (12 km) kroz predivni kanjon modrozelenom rijekom.
Bila bi šteta i neprošetati gradom Zadrom, vidjeti Pozdrav suncu ili uživati u smiraju dana uz Morske orgulje; ili ne posjetiti sat vremena udaljeni Šibenik, vidjeti tvrđavu Svetog Nikole ili katedralu Svetog Jakova.
Na malo više od pola sata od Hotela Barba i stari je grad Nin, mjesto krunidbe hrvatskih kraljeva, a posebnost je i spomenik biskupa Grgura Ninskog, rad znamenita kipara Ivana Meštrovića. Grgur prema vjerovanju ispunjava želje onima koji mu dotaknu palac…Trebate se u to uvjeriti…
Samo malo dalje od Nina otok je Pag sa poznatim Muzejom soli i mogućnošću razgledanja Sirane Gligora koja proizvodi najbolji ovčji sir na svijetu.
Za vaše najmlađe preporučamo pak hrvatsku verziju Gardalanda, Fun Park Mirnovec u Biogradu na moru, svega sat vremena od Hotela Barba.

  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
Fancy Image Box

Massive Dynamic has over 10 years of experience in Design. We take pride in delivering Intelligent Designs and Engaging Experiences for clients all over the World.

  • Text Hover

Ulica dr.Franje Tuđmana 41
23424 Starigrad Paklenica
Tel. 00385 23 661 337
info@hotelbarba.com

Prirodne ljepote kraja

Gradovi i mjesta

Partneri